شعار و عناوین روزهای برگزاری هفته سلامت 1392

(بر گرفته از سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)

مقدمه

روز 7 آوریل برابر با 18 فروردین ماه «روز جهانی بهداشت» نام گرفته است و همه ساله برنامه­هایی در گرامی­داشت این روز در سراسر جهان برگزار می­شود. اما نظر به اهمیت «سلامتی» در زندگی آحاد جامعه و نقشی که انسان سالم می­تواند در شکل­دهی جامعه سالم داشته باشد، تعیین زمان بیشتر از یک روز برای گرامی­داشت برنامه­های مرتبط با سلامت و تکریم فعالیت­های دست­اندرکاران عرصۀ بهداشت و درمان مورد توجه قرار گرفت. در این راستا اداره کل روابط عمومی وزارت متبوع در سال 1381، پیشنهاد نام­گذاری روزهای 24- 18 فروردین­ماه را به عنوان «هفتۀ سلامت» به وزیر محترم وقت ارایه داد و با پیگیری­های انجام شده در جلسۀ مورخ 2/4/81 کمیسیون نامگذاری روزهای خاص شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شد و با مصوبۀ جلسۀ 53 مورخ 5/8/81 شورای­عالی انقلاب فرهنگی از سال 1382 در تقویم رسمی کشور گنجانده شد. از آن زمان به بعد همه ساله با اجرای برنامه­های متنوع این هفته گرامی داشته می­شود.

درنظر است هفتۀ سلامت سال 1392 نیز هم­چون سال­های گذشته با اجرای برنامه­های مناسب و با موضوع: «فشار خون» گرامی داشته شود. در این هفته، برنامه­هایی در خصوص اطلاع­رسانی در زمینه بیماری فشارخون اجرا خواهد شد.

اهداف

1- فرهنگ­سازی و اطلاع­رسانی در راستای ارتقای سلامت و تأکید بر اصلاح روش­های زندگی برای تأمین سلامتی مردم و به ویژه با موضوع «فشار خون».

2- جلب مشارکت مردم و همکاری عمومی در راستای توجه به نقش سلامت و پیش­گیری برای داشتن جامعه­ای سالم.

3- جلب حمایت سیاست­گذاران و مدیران ارشد در پشتیبانی از برنامه­های سلامت.

4- جلب مشارکت همکاری­های بین­بخشی و دستگاه­های مرتبط با سلامت مردم.

5- جلب مشارکت سازمان­های غیردولتی مردم­نهاد در سلامت جامعه.

6- برجسته­سازی موفقیت­ها و دستاوردهای حوزۀ سلامت و بیان چالش­های موجود و انتظارات.

7- تکریم فعالیت­های دست­اندرکاران حوزۀ بهداشت و درمان و تقدیر از فعالان این حوزه.

8- تبیین عوامل موثر بر سلامت جامعه و توجه دادن مردم و دست­اندرکاران نظام سلامت به موضوع «فشار خون».

زمان: 24- 18 فروردین ماه 1392

شعار سال و عناوین روزهای هفتۀ سلامت

عنوان شعار سال: «فشارخون را جدی بگیریم!»

عناوین روزهای هفته سلامت:

·یک­شنـبه 18 فروردین 92: «فشارخون؛ آموزش و سبک زندگی سالم»

·دو­شـنـبه 19 فروردین 92: «فشارخون؛ تغذیۀ سالم و امنیت غذایی»

·سه­­شنـبه 20 فروردین 92: «فشارخون؛ پزشک خانواده و نظام سلامت»

·چهارشنبه 21 فروردین 92: «فشارخون؛ همکاری بین­بخشی و همبستگی اجتماعی»

·پنج­شـنبه 22 فروردین 92: «فشارخون؛ اجتناب از دخانیات و سوء مصرف مواد»

·جمــــعه 23 فروردین92: «فشارخون؛ فعالیت بدنی و نشاط اجتماعی»

·شنــــبه 24 فروردین92: «فشارخون؛ بیماریابی، درمان و پیشگیری از عوارض»