یک متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه شایع ترین علت درد گردن، بد نشستن است، گفت: تصادفات و شکستگی ها از دیگر علل این آسیب ها به شمار می روند.
دکتر سعیدرضا مهرپور در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: افرادی که مطالعه زیادی دارند یا در تمام طول روز با کامپیوتر کار می کنند به دلیل طرز نشستن نامناسب، گردن درد بیشتر است.
وی ادامه داد: نشستن های نامناسب به گونه ای که گردن رو به جلو باشد و شانه ها حالت افتادگی دائم داشته باشند به گردن فشار زیادی می آورد و باعث گردن دردهای طولانی مدت می شود.
این استادیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به زیاد بودن حرکات سر اظهار کرد: سر در هر روز بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بار حرکت می کند و در موقعیت های مختلف قرار می گیرد.
این متخصص ارتوپدی در مورد علائم گردن درد گفت: درد گردن، درد پشت گردن، درد شانه، درد دست، سردردهای مداوم، درد نوک انگشتان و درد های مختلف بدن و حتی درد در ناحیه قلب نیز می تواند نشان دهنده گردن درد باشد.
این استادیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص عوارض ثانویه گردن درد اظهار داشت: آسیب دیسک، اختلال در سیستم عصبی، افسردگی و دردهای مزمن در سر اغلب بر اثر نشستن نادرست در افراد ایجاد می شود.
دکتر مهرپور در خصوص راهکارهای درمان گردن درد اظهار کرد: اولین راهکار برای درمان درد گردن اصلاح حالت نشستن است و در مراحل بعدی می توان از ورزش هایی که مربوط به حرکات شانه، سر، گردن و عضلات عمقی گردن می شود، استفاده کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه افرادی که از درد گردن رنج می برند باید به تقویت عضلات گردن بپردازند، گفت: در این زمینه ۶ تا ۷ هفته درمان دارویی توصیه می شود البته در صورتی که گردن دردها بر اثر تصادف یا شکستگی و بیرون زدن دیسک کمر ایجاد شده باشد باید هر چه زودتر تحت عمل جراحی قرار گیرند.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به تاثیر فیزیوتراپی در کاهش گردن درد بیان کرد: فیزیوتراپی می تواند به درمان این بیماری کمک کند ولی مهمتر از انجام فیزیوتراپی، حرکات فعال و مدوام فرد برای کاهش گردن درد است.
وی ادامه داد: تمرینات فیزیوتراپی باید به صورت روزانه باشد و اگر این حرکات به صورت پی در پی انجام نشود تاثیرات آن بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
دکتر مهرپور در مورد گردن دردهایی که بر اثر خوابیدن نادرست به وجود می آید، اظهار داشت: سر باید در هنگام خواب به موازات بدن قرار گیرد و در صورتی که سر بالا و پایین تر از سطح بدن باشد به گردن فشار می آورد.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه برای کاهش درد گردن افراد باید در۴۸ ساعت اولیه از آب سرد و در ۴۸ ساعت بعد از آب گرم استفاده کنند، خاطرنشان کرد: طب سوزنی که در درمان گردن درد استفاده می شود تاثیری بر کاهش این درد ندارد و بهتر است بیماران از این روش استفاده نکنند.